Ondernemingsrecht

DSC_7284

Als ondernemer wenst u zich te focussen op uw business. Zo hoort het ook. De juridische aspecten die gepaard gaan met het ondernemen zijn dan vaak niet hetgeen waarmee een ondernemer in eerste instantie bezig wil zijn. Toch is een goede juridische backing van uw onderneming vaak een sleutel tot succes en kunnen er problemen in de toekomst mee vermeden worden. Dubois Advocaten staat uw onderneming hierin graag bij met raad en daad.

Vooreerst kan u op ons kantoor een beroep voor de vennootschapsrechtelijke aspecten van uw onderneming en dit vanaf de opstart van uw bedrijf. Kiest u voor een vennootschapsvorm en zo ja, dewelke? En hoe gaat dat dan concreet in zijn werk? Ons kantoor staat u bij in het uitwerken van de statuten, het opmaken van aandeelhoudersovereenkomsten, enz. Nadien kan uw onderneming ook voor de corporate housekeeping bij ons te recht alsook voor de opmaak van vennootschapsrechtelijke overeenkomsten die nodig zijn in het verdere verloop van de onderneming (verkoop van aandelen, leningsovereenkomsten, enz.). Ook voor samenwerkingsverbanden zoals maatschappen en voor verenigingen (VZW’s) kunnen wij een meerwaarde bieden.

Daarnaast is Dubois Advocaten bedreven in het opmaken van degelijke algemene voorwaarden, onontbeerlijk in het hedendaagse handelsverkeer. Wat zijn de do’s en de don’ts? U komt het bij ons te weten. Ook voor de opmaak van of advies over diverse handelsovereenkomsten bent u bij ons aan het goede adres. Indien u vragen heeft over handelshuur, handelsagentuur, distributie, franchising, pop-up stores, enz., bij ons kan u terecht.

Een bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar jonge starters die hun energie voor 100% willen steken in de uitbouw van hun zaak of hun project. Hen staan we met gedrevenheid bij om van hun verhaal een succesverhaal te kunnen maken.

nl_BENederlands (België)